2026 Dünya Kupası İçin A Milli Takım Geniş Kadrosu Belli Oldu: Montella’dan Dikkat Çeken Seçimler

haber-gorsel-25

A Milli Futbol Takımı’nın 2026 FIFA Dünya Kupası yolculuğu için heyecan verici bir adım atıldı. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından yapılan resmi açıklamaya göre, teknik direktör Vincenzo Montella, 35 kişilik geniş aday kadroyu belirledi. Bu kadro, hem deneyimli isimleri hem de geleceğin yıldız adaylarını bir araya getirerek dikkat çekiyor.

Kadrodaki Kaleciler ve Savunma Hattı: Güçlü ve Çeşitli Seçimler

Kalede Altay Bayındır (Manchester United), Ersin Destanoğlu (Beşiktaş), Mert Günok (Fenerbahçe), Muhammed Şengezer (RAMS Başakşehir) ve Uğurcan Çakır (Galatasaray) gibi önemli isimler yer alıyor. Savunma hattında ise Abdülkerim Bardakcı (Galatasaray), Çağlar Söyüncü (Fenerbahçe), Ferdi Kadıoğlu (Brighton), Merih Demiral (Al-Ahli) ve Zeki Çelik (Roma) gibi Avrupa’nın önemli liglerinde top koşturan tecrübeli oyuncuların yanı sıra, Ahmetcan Kaplan (NEC Nijmegen) ve Ozan Kabak (Hoffenheim) gibi genç yetenekler de dikkat çekiyor.

Orta Saha ve Forvet: Hücum Gücü ve Genç Yeteneklerin Yükselişi

Orta sahada kaptan Hakan Çalhanoğlu (Inter) liderliğinde İsmail Yüksek (Fenerbahçe), Orkun Kökçü (Beşiktaş) ve Salih Özcan (Borussia Dortmund) gibi kilit oyuncular bulunuyor. Hücum hattında ise Arda Güler (Real Madrid), Kenan Yıldız (Juventus), Barış Alper Yılmaz (Galatasaray) ve Can Uzun (Eintracht Frankfurt) gibi isimler, takımın gol yollarındaki çeşitliliğini ve genç potansiyelini gözler önüne seriyor. Bu genç yeteneklerin milli takım formasıyla göstereceği performans merakla bekleniyor.

Açıklanan geniş kadro, Vincenzo Montella‘nın hem mevcut formu hem de gelecek potansiyeli göz önünde bulundurarak yaptığı dengeli seçimleri yansıtıyor. 2026 Dünya Kupası elemeleri öncesinde bu kadronun nasıl şekilleneceği ve hangi oyuncuların ana kadroda yer alacağı futbolseverler tarafından büyük bir ilgiyle takip edilecek. Milli takımımızın bu önemli turnuva yolculuğunda başarılı olması için tüm ülkenin desteği arkalarında olacak.

Exit mobile version