Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı‘nda yaptığı konuşmada, güncel siyasi gelişmeleri ve hafta sonu gerçekleştirilen ara seçimlerin sonuçlarını değerlendirdi. Erdoğan, 6 beldede yapılan seçimlerde Cumhur İttifakı‘nın büyük bir başarı elde ettiğini vurgulayarak, “Yapılan ara seçimlerde 6 beldenin 4’ünde AK Partimizin, birinde ise İttifak ortağımız Milliyetçi Hareket Partisi’nin adayı ipi göğüslemiştir” dedi.
Erdoğan’dan Siyasi Gelişmelere ve Kardeşlik Vurgusu
Türk siyasetinde son dönemde yaşanan bazı olumsuz hadiseleri eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti grubundaki dayanışma ruhuna dikkat çekti. Kurban Bayramı ve Hac farizasını da anımsatan Erdoğan, ibadetlerin kabul olması temennisinde bulundu. “Türk siyasetine hiç yakışmayan olayların yaşandığı bugünlerde, AK Parti grubundaki şu muhteşem kardeşlik tablosunun herkese, özellikle de siyaseti marjinalize etmeye çalışanlara örnek olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.
AK Parti ve Cumhur İttifakı’nın milletle olan bağının her geçen gün daha da güçlendiğini belirten Erdoğan, “Yola çıktığımız ilk günden beri milletle bütünleşmemiz katlanarak, güçlenerek hamdolsun devam ediyor. AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak aziz milletimizle kurduğumuz gönül köprülerinin sağlamlığına hafta sonu bir kere daha şahitlik ettik” şeklinde konuştu.
Cumhur İttifakı’ndan Belde Seçimlerinde Büyük Başarı ve Tebrikler
Halkın Gümüşhane, Nevşehir ve Tokat’taki 6 beldede belediye başkanlarını ve meclis üyelerini belirlemek üzere sandık başına gittiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, sonuçları detaylandırdı. “Yapılan ara seçimlerde 6 beldenin 4’ünde AK Partimizin, birinde ise İttifak ortağımız Milliyetçi Hareket Partisi’nin adayı ipi göğüslemiştir. Cumhur İttifakı çok anlamlı bir seçim zaferine imza atmıştır” ifadelerini kullandı. Erdoğan, seçilen belediye başkanlarını da tebrik etti: “Tokat Başçiftlik beldesinde Mustafa Karadağ’ı, Tokat Yolüstü beldesinde Mustafa Altın’ı, Gümüşhane Tekke beldesinde Kemalettin Demirkıran’ı, Nevşehir Mustafapaşa beldesinde Mustafa Özer’i canıgönülden tebrik ediyorum.”
