Tahran’dan ABD Görüşmeleri Açıklaması: Yeni Tur İçin Henüz Anlaşma Yok

haber-gorsel-35

İran ve Pakistan arasında devam eden diplomatik mesaj alışverişi sürerken, Tahran yönetimi ABD ile gerçekleştirilebilecek barış görüşmelerinin bir sonraki turuna dair henüz herhangi bir anlaşmaya varılmadığını duyurdu. Bu açıklama, bölgedeki diplomatik hareketliliğin devam ettiğini ancak somut bir adımın henüz atılmadığını gösteriyor.

İran’dan Net Müzakere Açıklaması

İran resmi haber ajansı IRNA‘nın diplomatik kaynaklara dayandırdığı bilgilere göre, Tahran ile Pakistan arasındaki mesaj trafiği yoğun bir şekilde devam ediyor. Ancak aynı kaynaklar, İran ile ABD arasında İslamabad veya başka bir lokasyonda yeni bir müzakere turunun düzenlenmesi konusunda resmi bir uzlaşmaya varılmadığını vurguladı. IRNA‘ya konuşan ikinci bir kaynak da, yeni bir müzakere turunun her an ve her yerde gerçekleşebileceğini belirtirken, bu konuda henüz resmi bir kararın alınmadığının altını çizdi.

Gelecek Görüşmeler İçin Potansiyel Lokasyonlar

Öte yandan, Pakistan Dışişleri Bakanlığı‘na yakın bir isimden gelen iddialar, İslamabad‘da başlayan müzakere sürecinin bir sonraki aşamasının yine İslamabad‘da, ya da alternatif olarak Türkiye‘nin başkenti Ankara veya İsviçre‘nin Cenevre kentinde yapılabileceği yönünde. Bu durum, diplomatik temasların yoğunlaştığını ve tarafların olası buluşma noktaları üzerinde düşündüğünü ortaya koyuyor.

Exit mobile version