1. Haberler
  2. Uncategorized
  3. İYİ Parti Kartepe o tesis için ÇED’e tüm Kocaelilileri davet etti!

İYİ Parti Kartepe o tesis için ÇED’e tüm Kocaelilileri davet etti!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İYİ Parti Kartepe İlçe Başkanı Haluk Tamyüksel; Kartepelileri Uzunbey’de yapılmak istenen devasa Çelikhane ve Haddehane tesisi ile ilgili 4 Ağustos günü düzenlenecek olan ÇED toplantısına davet etti

Bilindiği üzere Proje 2022 yılının başlarında gündeme gelmiş ve Yıldızlar Yatırım Holding tarafından , Kartepe Uzunbey Mahallesindeki devasa alana Kurulması planlanan Çelikhane ve haddehane tesisine kent kamuoyundan yoğun tepkiler yükselmiş, bunun üzerine16 Şubat tarihinde yapılması planlanan ÇED toplantısı iptal edilmişti. Uzun zaman gündemden düşen ve kamuoyunda soğumaya başlayan proje geçtiğimiz günlerde sessiz sedasız bir şekilde tekrar gündeme alınarak, 4 Ağustos  Perşembe Günü Saat:10.00’da Kartepe Necip Fazıl Kısakürek Düğün Salonunda projeyle ilgili ÇED Toplantısı düzenleneceği duyuruldu.

 

TÜM KOCAELİLERİ DAVET ETTİ

Bunun üzerine Kartepelileri ve çevreye karşı duyarlı olan tüm Kocaelileri ÇED Toplantısına davet eden İYİ Parti Kartepe İlçe Başkanı Tamyüksel, konu hakkında açıklamalarda bulunurken, “Şubat ayında ki iptal edilen ÇED öncesi tepki gösteren, karşı çıkanların bu sefer neden seslerinin çıkmadığını da merak ediyoruz. Acaba o günden bugüne, proje ile ilgili bizden farklı bir bilgiye ulaşarak, artık projenin çevreye zararı olmayacağına mı ikna olduklarını veya ne şekilde ikna olduklarını da merak ediyoruz.” dedi. Tamyüksel açıklamalarına şu şekilde devam etti; “Bahsi geçen proje yıllar önce gündeme gelen ve uzmanlarınca değerlendirildiğinde, çevreye geri dönüşü mümkün olmayan önemli zarar vereceği öngörülerek, dönemin Kocaelili Bakanınca da red edilmiş ve hatta, bu senenin başında proje gündeme geldiğinde halihazırda iktidar partisinin milletvekili olan aynı siyasi tarafından iptal edilmesi gerektiği vurgulanan, Kartepemizin birlikte anıldığı Tarım ve Turizm’e ciddi anlamda zarar vererek, yaratacağı olumsuz etkilerle çocuklarımıza, geleceğimize ciddi sağlık problemlerini miras bırakmaya gebe bir projedir. Dünyanın her yerinden toplanarak yıllık yaklaşık 5 milyon ton hurdanın, İlçemize getirilerek yüksek sıcaklıklarda eritilmesi ile yine yıllık yaklaşık 4 milyon ton yassı veya uzun çelik üretimi hedeflenmektedir.

 

EKOLOJİK DENGE BOZULACAK

Bu büyüklükte bir üretimi hayal edin; bu eritme çalışması esnasında oluşacak ısıl enerji ile bölgemizin ikliminde değişiklikler meydana gelerek ekolojik denge bozulacak, soğutma esnasında kullanılabilecek olan yeraltı sularımız ile ilçemizde günden güne azalan tarım alanlarımız bitme noktasına gelecek ve eritme esnasında havaya karışabilecek olan zehirli gazlar ve üretimde oluşacak olan cürufun depolanacak olması ile İlçemizde yaşayan insanların sağlıkları ciddi tehdit altında olacaktır. Şehrimizin en önemli ve çözüm bulunamayan sorunlarından biri olan Trafik meselesine girmeme dahi gerek olmadığını düşünüyorum, bu büyüklükte üretim yapacak olan bir tesise gelecek olan hammadde ve üretilen ürünün transferinde oluşacak olan trafik yükünü tüm kamuoyumuz takdir edecektir. Kocaeli’de her geçen gün artan Kanser vakaları gözlerimizin önünde iken, Dilovası’nın durumu hepimizin malumu iken, yeşili ve doğası ile adeta Cennet’ten bir parça olan Kartepemizinde bir ekolojik felaketle karşı karşıya kalmaması adına; Şehrine, Kartepe’ye ve çocuklarının geleceğine dair sorumluluk hisseden tüm vatandaşlarımızı 4 Ağustos Perşembe Günü Necip Fazıl Kısakürek Düğün Salonunda düzenlenecek olan ÇED Halkın Katılımı Toplantısına davet ediyorum.” dedi.

 

 

 

İYİ Parti Kartepe o tesis için ÇED’e tüm Kocaelilileri davet etti!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Korkusuz Kocaeli ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

KAI ile Haber Hakkında Sohbet
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.