1. Haberler
  2. Güncel
  3. Kadın Milli Tenis Takımı, Litvanya’da tarih yazdı

Kadın Milli Tenis Takımı, Litvanya’da tarih yazdı

featured
Google'da Abone Ol
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kadınlar tenisinin dünya şampiyonası olan Billie Jean King Cup’ta Türkiye, Fransa ve İsveç’i yenerek grubunu lider tamamladı. Dünya Grubu Play Off’larına yükselme maçında milliler, Macaristan’ı da 2-0 yenerek tarihte ilk kez Dünya Grubu Play Off’larında oynamaya hak kazandı.

8-12 Nisan tarihleri arasında Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta gerçekleşen Billie Jean King Cup Avrupa/Afrika Grup I’de Kadın Milli Tenis Takımı, Macaristan ile karşılaştı. Serinin ilk karşılaşmasında korta çıkan Ayla Aksu, Amarissa Kiara Toth’u 2-6, 6-4, 6-0 yenerek Türkiye’yi Macaristan karşısında 1-0 öne geçirdi. Serinin ikinci maçında Zeynep Sönmez, Anna Bondar’ı 6-2, 6-2 yenerek skoru 2-0’a getirdi ve bu galibiyetle Türkiye, tarihte ilk kez Billie Jean King Cup Dünya Grubu Play-Off’unda oynamaya hak kazandı.

Tarihi bir başarıya imza atan A Milli Kadın Takımı 10 Kasım 2025 haftasında gerçekleşecek Play-Off’ta Dünya Grubu Elemeleri’ne yükselmek için mücadele edecek.

Kadın Milli Tenis Takımı, Litvanya’da tarih yazdı

Kadın Milli Tenis Takımı, Litvanya’da tarih yazdı
+ - 0

Giriş Yap

Korkusuz Kocaeli ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

KAI ile Haber Hakkında Sohbet

KAI ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir