1. Haberler
  2. Güncel
  3. Kayserispor 59 yaşında

Kayserispor 59 yaşında

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kayserispor Kulübü, kuruluşunun 59. yılını kutluyor. 1 Temmuz 1966 yılında kurulan Kayserispor, sosyal paylaşım platformlarından 59. yılı kutladı.

Süper Lig ekiplerinden Kayserispor 59 yaşında. Kayserispor Kulübü’nden yapılan paylaşımda, “Kavgam, onurum, cefam, memleketim, zaferim. 59 yıllık tarih, 59 yıllık aşk, 59 yıllık tutku Kayserispor sen çok yaşa!” ifadelerine yer verildi.

Kayserispor’un ilkleri

Dönemin Başbakanı Adnan Menderes ve Kayseri Belediye Başkanı Osman Kavuncu, Kayseri’nin bir futbol takımı olmasına karar vermesi ile başlayan serüven, 1 Temmuz 1966 tarihinde hayata geçirildi. Necdet Soner, Rauf Işıldar, İbrahim Bamyacıoğlu, Mücait Pekçetinkaya, Aydemir Doğan, Rıfat Gönen’in önderliğinde Erciyesspor, Sanayispor ve Orta Anadoluspor kulüplerinin birleşmesi ile Kayserispor kuruldu. Eskişehirspor Kulübü’nün tüzüğü uydurularak daktilo edildi. 1 Temmuz 1966 tarihinde Genel Kurul düzenlendi. Kulübün forma rengi sarı kırmızı olarak kabul edildi. Kulübün ilk başkanı Rauf Işıldar olurken, ilk teknik direktörü Erdoğan Gürhan, İlk transfer kaleci Muharrem olmuştu. Kayserispor’un ilk takım kaptanı da Oktay Aktan olarak kayıtlara geçti. Kayserispor ilk olarak 1966-67 sezonunda 2. Lig Kırmızı Grup’ta maçlarına başladı. İlk maçını Kayseri’de Ankara Toprakspor ile oynadı. Bu maçı Yener Kurgil’in 17. dakikada attığı gol ile de kazandı. Bu gol, Kayserispor’un ilk golü olarak tarihe geçti.

Kayserispor 59 yaşında

Kayserispor 59 yaşında
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Korkusuz Kocaeli ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

KAI ile Haber Hakkında Sohbet
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.