1. Haberler
  2. Güncel
  3. İletişim Başkanlığı’ndan “Sınırda Kaçak Geçiş” İddialarına Sert Yalanlama

İletişim Başkanlığı’ndan “Sınırda Kaçak Geçiş” İddialarına Sert Yalanlama

featured
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İsrail’in İran’a yönelik başlattığı operasyon ve bölgedeki kaos ortamını fırsat bilen bazı odakların, sosyal medya üzerinden Türkiye’nin sınır güvenliğine dair başlattığı dezenformasyon kampanyası boşa çıkarıldı. Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), “İran sınırından Türkiye’ye kaçak giriş yapıldı” başlığıyla paylaşılan videoların asılsız olduğunu açıkladı.

“Kasıtlı Bir Algı Operasyonu Yürütülüyor”

DMM tarafından yapılan resmi açıklamada, paylaşılan görüntülerin güncel olmadığı, zamanı ve yeri belirsiz eski çekimler olduğu vurgulandı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

  • Eski Görüntüler: Söz konusu videoların, bölgedeki son askeri gelişmelerin ardından kamuoyunda panik ve olumsuz algı oluşturmak amacıyla kasıtlı olarak yeniden dolaşıma sokulduğu tespit edilmiştir.

  • Sınır Hattıyla Bağlantısız: İncelemeler sonucunda görüntülerin Türkiye sınır hattıyla hiçbir bağının bulunmadığı teyit edilmiştir.

Milli Savunma Bakanlığı: “Hudut Hattı Çelik Zırhla Korunuyor”

İletişim Başkanlığı’nın açıklamasının yanı sıra, Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları da sınır güvenliğinin en üst seviyede olduğunu hatırlattı. İran sınırında alınan önlemler kapsamında:

  • 560 kilometrelik hattın büyük bölümünün modüler beton duvarlarla kapatıldığı,

  • 24 saat esasına göre İHA ve SİHA’lar ile havadan gözetleme yapıldığı,

  • Bölgeye kurulu 200’den fazla elektro-optik kule ile her türlü hareketliliğin anlık takip edildiği belirtildi.

“Resmi Makamlar Dışındaki Bilgilere İtibar Etmeyin”

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, özellikle savaş ve kriz dönemlerinde bu tür asılsız paylaşımların arttığına dikkat çekerek vatandaşları uyardı: “Halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla paylaşılan bu dezenformasyon içerikli görüntülere itibar edilmemesi, yalnızca yetkili makamlarca yapılan resmi açıklamaların dikkate alınması büyük önem arz etmektedir.”

İletişim Başkanlığı’ndan “Sınırda Kaçak Geçiş” İddialarına Sert Yalanlama
+ - 0

Giriş Yap

Korkusuz Kocaeli ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

KAI ile Haber Hakkında Sohbet

KAI ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir