CHP İzmit Meclis Üyesi Mehmet Ümit Küçükkaya, Türkiye gündemini meşgul eden konularla alakalı bir açıklama gerçekleştirdi.
Küçükkaya açıklamasında ,” Merih Demiral gol sevincinde bozkurt yapması tüm gündemi ele geçirdi. Bu işareti yapması beni hiç rahatsız etmedi. Eden arkadaşların eleştiri noktalarını da haklı bulduğum noktalar da yok değil. Bozkurt resmi olmayan Türk simgelerinden biridir. Evet Ruslar: Ayıyı, Fransızlar horozu, Almanlar kartalı simge olarak kullanır. Lakin bunların hiç biri resmi simgelerden değildir. Hatta Mustafa Kemal’e bozkurt hikayesini anlatıp simge yapalım teklifine bizler ilim ve bilimle simgeler bulalım hikayeleri geçiniz diye cevabı da vardır. Yani tek başına simge olamayacak kadar detay olsa da Türk tarihi açısından yok sayılamaz.
Ama benim bu hususta itiraz edişimin bakış açısı başka; Türk futbolunda ne zaman ; Emek, sendika, adalet diye haykırılsa hatta gençlerin idamına ses çıkarılsa, siyasetle futbolu karıştırmayın diyen egemenler bazı olaylara o kadar toz pembe bakar ki.. Metin Kurt. Gs efsane sol kanatı. Futbolcuları sendikalı yapmak istedi diye yok edildi resmen. Bakın fanatik gs lı insanlar bile çok hatırlamaz bu efsaneyi. Kemalletin Şentürk ülkemize ön libero kavramını getiren adam. İşçi partisine oy vereceğim dedi diye; hemen sepetlendi Fb’den.
Metin Oktay’ı bile Denizlerin idamına karşı imza topladı diye neredeyse yok etmeye çalışanlar oldu bu ülkede. Ve ne yazık ki bu ülkeye; Hakan Şükür’leri, Arif Erdem’leri siyasetten uzak karakterlermiş diye yıllarca gözümüze gözümüze soktular. Sözün özü bir devrimci sol yumruğunu kaldırmasını da bir ülkücünün bozkurt işareti kadar sahip çıktığımızda ülkemize gerçekten sahip çıkacağız. Bakın ben bile ne kadar uzattım.
AKP YAPAR İCRAATLARINDAN BİRİ
Gelelim ikinci fotoğrafa. Bu ikinci fotoğrafta ki gülümseyen sempatik abinin ! adı: CAHİT TURHAN. Kuzey Marmara Otoyolu İşletmesi’nin CEO’luğuna getirilen eski Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan’ın, Bakanlığı döneminde aynı işletmeye tutturulması imkansız olan 1 milyar 338 milyon “ilave araç geçiş garantisi” verdiği ortaya çıktı. Türkiye’deki mevcut tüm otomobiller Kuzey Marmara Otoyolu’ndan 87 kez geçse bile ilave garanti edilen araç geçiş sayısı tutturulamıyor. İşte yaparsa AKP yapar icraatlarından biri. Sözün özü ilk fotoğraf bizi oyalarken ikinci fotoğrafta ki abilerin marifetiyle üçüncü fotoğraf bizi can evimizden vuruyor.
GERÇEK GÜNDEMİMİZ
Üçüncü fotoğraf yani pazar fiyatları bizim gerçek gündemimiz. Gençler istediği işaretleri yapsın boş verin gitsin hepsine sahip çıkalım. Ama ikinci fotoğrafta ki abileri hiç mi hiç unutmayalım.