1. Haberler
  2. Dünya
  3. Avustralya’dan Gazze’ye 20 milyon dolar yardım

Avustralya’dan Gazze’ye 20 milyon dolar yardım

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Avustralya Dışişleri ve Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Gazze Şeridi’nde gıda ve tıbbi malzeme sağlayan insani yardım kuruluşlarına 20 milyon Avustralya doları (13 milyon ABD doları) bağış yapıldığı bildirildi.

İsrail’in ablukası nedeniyle açlık krizinin derinleştiği Gazze Şeridi’nde siviller hayatta kalma mücadelesi veriyor. Avrupa ve Arap ülkelerinin iş birliği ile bölgeye havadan yardım yapılmaya başlanırken, Avustralya’da harekete geçti. Avustralya Dışişleri ve Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Gazze Şeridi’nde gıda ve tıbbi malzeme sağlayan insani yardım kuruluşlarına 20 milyon Avustralya doları (13 milyon ABD doları) bağış yapıldığı bildirildi. Açıklamada, bu yeni yardımın “yeni insani koridorların duyurulması” nedeniyle sağlandığını belirtti.

“Gazze’de sivillerin çektiği acı ve yaşadığı açlık sona ermeli”

Avustralya Dışişleri Bakanı Penny Wong yaptığı açıklamada, “Avustralya, Uluslararası Adalet Divanı’nın (UAD) bağlayıcı kararları doğrultusunda, İsrail’in Gazze’ye tam ve derhal yardım erişimine izin vermesi yönündeki uluslararası çağrının daima bir parçası olmuştur. Gazze’de sivillerin çektiği acı ve yaşadığı açlık sona ermeli” dedi.

 

 

Avustralya’dan Gazze’ye 20 milyon dolar yardım
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Korkusuz Kocaeli ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

KAI ile Haber Hakkında Sohbet
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.