1. Haberler
  2. Dünya
  3. İsrail’e silah satışını protesto eden aktivistler, İngiltere’de Picasso tablosunu hedef aldı

İsrail’e silah satışını protesto eden aktivistler, İngiltere’de Picasso tablosunu hedef aldı

pica.jpg
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

İngiltere’de Youth Demand adlı grubun üyeleri, İsrail’e silah satışını protesto etmek için Ulusal Galeri’de bulunan Picasso tablosunu hedef aldı.

Gazze Şeridi’ne yönelik saldırıları devam eden İsrail’e silah satışını protesto eden Youth Demand adlı grubun üyeleri, İngiltere’nin başkenti Londra’daki Ulusal Galeri’de bulunan Picasso’ya ait 1901 tarihli La Maternite (Annelik) adlı tabloyu hedef aldı. Göstericiler, tablonun üzerine Gazzeli bir anne ve çocuğun fotoğrafını yapıştırdı.
Youth Demand tarafından yapılan açıklamada, İngiliz hükümetinin İsrail’i Filistinlilere karşı bir soykırım gerçekleştirmesi için silahlandırdığını belirtilerek, İsrail’in Lübnan’da da sınır tanımadan saldırılar düzenlediğine dikkat çekildi. Açıklamada, hükümetten İsrail’e silah ambargosu uygulanması çağrısında bulunuldu.
Ulusal Galeri, saldırıda tablonun zarar görmediğini açıklayarak, iki göstericinin polis tarafından gözaltına alındığını ifade etti.

İsrail’e silah satışını protesto eden aktivistler, İngiltere’de Picasso tablosunu hedef aldı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Korkusuz Kocaeli ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

KAI ile Haber Hakkında Sohbet
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.