AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ‘milli güvenliği tehdit’ bahanesiyle yasaklanmasına rağmen direnişlerini başlatan Bekaert fabrikası işçilerine Bekaert yönetiminden iddialara göre tehdit gibi mesaj atıldı
Kocaeli’nde Belçikalı Bekaert fabrikasında işçiler, grevlerinin AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ‘milli güvenliği tehdit’ bahanesiyle yasaklanmasına rağmen direnişi sürdürürken Bekaert yönetiminden işçilere tehdit gibi bir mesaj atıldığı iddia edildi.
İşte o mesaj: Değerli Arkadaşlar, 16/12/2022 Bekaert sendikaların çalışanların çıkarlarını ve haklarını koruma hakkına saygı duyar. Biz her zaman diyalogdan yanayız. Biz görüşmelerimizi devam ettirmeye ve pazarlık masasından her iki taraf için de iyi bir sonuç çıkarmaya hazırız. Bildiğiniz üzere üyesi olduğunuz Birleşik Metal Iş Sendikası 13 Aralık tarihi itibariyle Bekâret İzmit fabrikamızda yasal haklarını kullanarak greve çıkma kararı almıştır.
TAZMİNATSIZ FESHEDİLECEK
Bu grev kararı, TC Cumhurbaşkanlığının 32042 sayı ve 12.12.2022 kararı ile milli güvenliği bozucu nitelikli görüldüğünden 60 gün sureyle ertelenmesine karar verilmiştir. Birleşik Metal İş sendikası bu kararı tanımamış ve 13 12.2022 tarihi saat 00:00 itibariyle İzmit fabrikamızda kanun dişi grev uygulaması başlatmış ve halen bu kanunsuz grevi uygulamaya devam etmektedir. B002 Yapılan kontrollerde 13.12.2022 tarihinde grev ertelendiği halde mazeretsiz olarak vardiyanıza gelmediğiniz ve işbaşı yapmadığınız tespit edilmiştir. 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu Is Sözleşmesi Kanununun 70.maddesine göre kanun dışı greve katılmaya devam etmeniz halinde is akdiniz haklı nedenle tazminatsız olarak feshedilecektir.
KANUN DIŞI GREV
Yine ayni kanunun 70.maddesinin 2.fıkrasına göre bu kanun dışı grev uygulamasından doğan işverenin uğradığı zararların tazmin edilmesi yönünde gerekli yasal yollara başvurulacağını bildiririz. Şirketimizin geleceği için sizlere güvenimiz tamdır. Şu anda yapılan kanun dışı grev uygulamasını bir an önce sonlandırmanızı ve vardiyanıza gelip işbaşı yapmanızı şiddetle tavsiye ediyorum.. Bunu takiben hemen müzakerelere devam edilecektir. Saygılarımla, H.S Genel Müdür