1. Haberler
  2. Dünya
  3. Meksika’da sel felaketi: 27 ölü

Meksika’da sel felaketi: 27 ölü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Meksika’da şiddetli yağışların yol açtığı sellerde 27 kişi hayatını kaybetti.

Meksika’nın 32 eyaletinden 31’inde yoğun yağış etkili oldu. Nehirler taşarken, sel ve heyelan meydana geldi. Yerleşim yerleri sular altında kaldı. Hidalgo eyaletindeki sivil koruma yetkilileri, 16 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti. Yetkililer en az bin ev ile yüzlerce okulun zarar gördüğünü aktardı.

Meksika'da sel felaketi: 27 ölü

Puebla Eyalet Valisi Alejandro Armenta ise heyelan nedeniyle en az 9 kişinin hayatını kaybettiğini, 5 kişinin de kayıp olduğunu ifade etti. Veracruz eyaletinde ise 2 kişi yaşamını yitirdi. Meksika Savunma Bakanlığı, selden etkilenen bölgeleri izlemek, mahsur kalanları tahliye etmek ve temizlik çalışmaları için 5 bin 400’den fazla personel görevlendirdi.

Meksika'da sel felaketi: 27 ölü

Meksika Devlet Başkanı Claudia Sheinbaum, sosyal medya platformu X’te yaptığı paylaşımda, “Halka destek olmak, yolları açmak ve elektrik hizmetlerini eski haline getirmek için çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Meksika’da sel felaketi: 27 ölü
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Korkusuz Kocaeli ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

KAI ile Haber Hakkında Sohbet
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.