Tütün Ürünleri Satışında Kimlik Zorunluluğuna Saray’dan İtiraz Geldi

Sağlık Bakanlığının sigara satışında T.C. kimlik numarası zorunluluğu getiren yeni düzenlemesine Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral tepki gösterdi.

featured
Google'da Abone Ol
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu’nun duyurduğu ve tütün mamullerinin satışında T.C. kimlik numarası ile yaş teyidi yapılmasını öngören yeni kanun teklifi tartışmaları beraberinde getirdi. Yakın zamanda Meclis gündemine taşınması beklenen bu düzenlemeye, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oktay Saral’dan eleştiri yöneltildi.

Mahremiyet Endişesi Vurgulandı

Yapılan açıklamaya göre taslak tasarıda yer alan kimlik ibrazı zorunluluğu, vatandaşlar açısından soru işaretlerine ve kişisel gizlilik endişelerine yol açabilecek bir uygulama olarak değerlendirildi. Bu tür adımların atılmadan önce daha kapsamlı bir şekilde ele alınması gerektiği vurgulandı.

Meclis Süreci Bekleniyor

Tütün ve tütün ürünleri kullanımını denetlemeyi amaçlayan bu yeni yasal düzenlemenin birkaç hafta içinde Meclis’e sunulması planlanıyor. Tasarının yasama sürecinde nasıl bir şekil alacağı ve tartışılan bu maddelerin nasıl değerlendirileceği kamuoyu tarafından takip ediliyor.

Kaynak: Sozcu Gundem — Orijinal haberi görüntüle

Tütün Ürünleri Satışında Kimlik Zorunluluğuna Saray’dan İtiraz Geldi
0
Giriş Yap

Korkusuz Kocaeli ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

KAI ile Sohbet Et

KAI ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka asistanı

Merhaba, Ziyaretçi 👋

Bugün nasıl yardımcı olabilirim?

Güncel Tütün Ürünleri Satışında Kimlik Zorunluluğuna Saray’dan İtiraz Geldi

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir