Cumhuriyet Halk Partisi’nin yakın geçmişte gerçekleştirdiği kurultay sürecine yönelik yürütülen hukuki süreçte önemli bir gelişme yaşandı. Kamuoyunda yakından takip edilen CHP kurultay davası kapsamında tutuklu bulunan 9 kişiden 8’i hakkında mahkeme tarafından tahliye kararı verildi.
Tahliye Edilen İsimler Belirlendi
Soruşturma kapsamında cezaevinde bulunan sanıkların durumunu değerlendiren yargı mercii, sekiz ismin serbest bırakılmasına hükmetti. Alınan karar doğrultusunda Safi Karayalçın, Suat Dülger, Kalender Özdemir, Özkan Deniz, İbrahim Şahin, Umut Sapan, Metin Kaya ve Mehmet Ayıp Demirbüken cezaevinden tahliye edildi. Bu karar, parti tabanında ve siyaset gündeminde geniş yankı uyandırdı.
Bir Kişinin Tutukluluk Hali Devam Ediyor
Aynı hukuki süreç kapsamında gözaltına alınarak tutuklananlar arasında yer alan bir isim ise cezaevinde kalmaya devam edecek. CHP Milletvekili Veli Ağbaba’nın şoförlüğünü yapan Gaffar Çiçek hakkında mahkemeden tahliye kararı çıkmadı. Böylece, partinin 38. Olağan Kurultayı ile ilişkilendirilen soruşturmada tutuklu sayısı bire düşmüş oldu.
Kaynak: Sozcu Gundem — Orijinal haberi görüntüle

