1. Haberler
  2. Dünya
  3. Teröristlerin sivillerin yaşadığı her yere bomba tuzakladığı ortaya çıktı

Teröristlerin sivillerin yaşadığı her yere bomba tuzakladığı ortaya çıktı

yeni proje 33.jpg
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Terör örgütü PKK/YPG’li teröristlerin Münbiç’te sivillerin yaşadığı her yeri bomba düzenekleriyle tuzakladıkları ortaya çıktı. Bombaları tespit eden Suriye Milli Ordu (SMO) güçleri düzenekleri etkisiz hale getiriyor.

Terörün asker ve sivil ayırt etmediği Münbiç’te bir kez daha ortaya çıktı. Suriye Milli Ordu (SMO) güçlerinin Münbiç’i ele geçirmesinin ardından şehirden kaçan PKK/YPG’li teröristlerin sivillerin yaşadığı her yere bomba yerleştirdiği ortaya çıktı. Şehir merkezi ve köylerde arama tarama faaliyetlerini sürdüren SMO güçleri, bir çok bomba düzeneği buldu. Köylerin içlerine kadar bomba tuzaklayan teröristlerin sivilleri de katletmeye çalıştığı ortaya çıktı. Demir kafes ve çuvalların içerisine toprak doldurularak yapılan ve genellikle kontrol noktalarında kullanılan bariyerlerdeki düzenek SMO güçlerini de şaşkına çevirdi. Uzaktan kumanda ile patlatmak için toprağın içerisine düzenek kuran teröristler amaçlarına ulaşamadan bölgeden kaçmak zorunda kaldı.

Teröristlerin sivillerin yaşadığı her yere bomba tuzakladığı ortaya çıktı

Bomba düzeneklerini kamufle edilmiş

Etkisiz hale getirilen bomba düzeneklerinin nasıl gizlendiğini aktaran SMO’nun polis kuvveti olan Şurta’da görev yapan Mustafa Kelhüseyin, “Burası sivilleri yaşadığı bölge. Bombaları tuzaklamışlar. Bunun gibi yüzlercesi var. Bir çoğunu çok şükür imha ettik. Alaaddin Binbaşının ekibi olan Çobanbey Şurta’ya çok teşekkür ederiz. Biz de onun askerleriyiz. Onun emri ile bu bombaları temizliyoruz” dedi.

Teröristlerin sivillerin yaşadığı her yere bomba tuzakladığı ortaya çıktı

Sivillerin yaşadığı yerlerde tespit edildi

Düzenekleri gösteren Kelhüseyin, “Kablolar burada. İmha ettiğimiz düzenekler bunlar. İçerisi bomba yüklü. Bunun içerisinde çok fazla bomba var. Her yerde bunlardan var. Burası gibi küçük bir bölgede karşı karşıya 3 tane var. Bunlar sivillerin yaşadığı yerler, askerlerin olduğu yerler değil” diye konuştu.

Şinasi İnan – Okan Genç

Teröristlerin sivillerin yaşadığı her yere bomba tuzakladığı ortaya çıktı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Korkusuz Kocaeli ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

KAI ile Haber Hakkında Sohbet
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.