1. Haberler
  2. Dünya
  3. Trump’ın Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne yaptırım uygulayacağı iddiası

Trump’ın Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne yaptırım uygulayacağı iddiası

yeni proje 9 1738866718.jpg
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beyaz Saray yetkilisi, ABD Başkanı Donald Trump’ın ABD ve İsrail gibi müttefiklerini hedef alan Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne (UCM) yaptırım uygulanmasını öngören bir kararname imzalayacağını iddia etti.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne (UCM) yaptırım uygulayacağı iddia edildi. Adı açıklanmayan bir Beyaz Saray yetkilisi, Trump’ın ABD ve İsrail gibi müttefiklerini hedef alan UCM’ye yaptırım uygulanmasını öngören bir kararname imzalayacağını ifade etti.

Yetkili, kararnamenin ABD vatandaşları ya da ABD müttefiklerine yönelik UCM soruşturmalarına yardımcı olan bireylere ve aile üyelerine mali yaptırımlar ve vize kısıtlamaları uygulanmasına izin vereceğini açıkladı.

Netanyahu hakkında tutuklama emri çıkarılmıştı

UCM, 21 Kasım 2024’te İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve eski Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkında Gazze’de savaş suçları ve insanlığa karşı işlenen suçlar nedeniyle tutuklama emri çıkarmıştı. Netanyahu ve Gallat’ın UCM’ye taraf bir ülkeye seyahat etmeleri durumunda o ülke makamları tarafından tutuklanarak UCM’ye teslim edilmesi gerekiyor.

Trump’ın Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne yaptırım uygulayacağı iddiası
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Korkusuz Kocaeli ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

KAI ile Haber Hakkında Sohbet
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.