1. Haberler
  2. Dünya
  3. Tayland’da yol çöktü, bir araç 50 metrelik çukura düştü

Tayland’da yol çöktü, bir araç 50 metrelik çukura düştü

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Tayland’ın başkenti Bangkok’un merkezindeki bir yolun çökmesi sonucu yaklaşık 50 metre derinliğinde dev bir çukur oluştu. Bir araç çukura düşerken, yol üzerindeki hastane ve polis merkezi tahliye edildi.

Tayland’ın başkenti Bangkok’un Dusit bölgesinde yer altı inşaatı devam eden bir yolda yerel saatle 07.00’de çökme meydana geldi. Aralıklarla devam eden toprak kaymaları sonucunda sokakta yaklaşık 30 metre genişliğinde ve 50 metre derinliğinde çukur oluştu, bir araç çukura düştü. Çökmenin meydana geldiği sokakta bulunan hastane ve polis merkezi ile çevredeki bazı ev ve iş yerleri güvenlik gerekçesiyle tahliye edildi. Olayda can kaybı ya da yaralanma yaşanmadı. Çökme anı çevredekilerin cep telefonu kameralarına yansırken, çevredeki binalarda bulunanların panik yaşadığı görüldü.

Tayland'da yol çöktü, bir araç 50 metrelik çukura düştü

Nedeni henüz bilinmiyor

Tayland Başbakanı ve İçişleri Bakanı Anutin Charnvirakul ile Bangkok Valisi Chadchart Sittipunt olay yerinde incelemelerde bulundu. Başbakan Anutin yaptığı açıklamada, can kaybı yaşanmamasının sevindirici olduğunu, ancak çökmenin nedeninin ve sorumluların tespit edilmesi yönünde talimat verdiğini belirtti. Anutin ayrıca, olayın yaşandığı bölgeden iki tünel hattı inşaatı geçtiğini ve zorlu onarım sürecinin en az 1 yıl süreceğini ifade etti. Bangkok Valisi Chadchart Sittipunt ise çökmenin yer altında devam eden metro hattı tünel çalışmaları nedeniyle meydana gelmiş olabileceğini belirtti. Vali Chadchart, ayrıca son günlerde etkili olan şiddetli yağışların su tahliye hatlarını zayıflatarak çöküşü tetiklemiş olabileceğini aktarırken, kesin nedenin yapılacak incelemelerin ardından netleşeceğini vurguladı. Olayın yaşandığı bölge, güvenlik tedbirleri kapsamında trafiğe kapatılırken, incelemeler devam ediyor.

Tayland'da yol çöktü, bir araç 50 metrelik çukura düştü

Kaan Çolak

Tayland’da yol çöktü, bir araç 50 metrelik çukura düştü
Yorum Yap

Giriş Yap

Korkusuz Kocaeli ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

KAI ile Haber Hakkında Sohbet
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.