İstanbul‘da sabah saatlerinde yürekleri yakan bir trafik kazası meydana geldi. Kuzey Marmara Otoyolu Başakşehir – Habipler bağlantı noktasında polis memurlarını taşıyan servis aracının karıştığı zincirleme kaza, büyük paniğe neden oldu. İlk belirlemelere göre 1’i polis 4 kişinin ağır yaralandığı, toplamda ise 30 kişinin etkilendiği kazada, bir polis memurunun şehit olduğu bilgisi gelmişti.
Kaza Anı ve Valilik’ten İlk Açıklama
İstanbul Valiliği‘nden yapılan açıklamada, Pazartesi günü saat 09.00 sıralarında meydana gelen kazada, polis memurlarını taşıyan servis aracının bariyerlere çarptığı belirtildi. Valilik, ilk belirlemelere göre bir polis memurunun şehit olduğunu ve 1’i ağır olmak üzere 16 polis memurunun yaralanarak çevredeki hastanelere kaldırıldığını duyurdu. Bu acı haberin ardından tüm Türkiye’nin gözü kulağı olay yerinden gelecek yeni bilgilere çevrildi.
Şehit Polis Mustafa Aydın’ın Kahramanlığı ve Acı Sonu
Kazanın ardından yaşanan dramatik bir gelişme ise kamuoyunu derinden etkiledi. İstanbul Valiliği‘nden yapılan son açıklamada, kazada kalbi duran polis memuru Mustafa Aydın‘ın, olay yerinde yapılan kalp masajı ile hayata döndürüldüğü belirtildi. Ancak tüm müdahalelere rağmen ne yazık ki Mustafa Aydın, kurtarılamayarak şehit oldu. Valilik, kazada yaralanan 3’ü ağır toplam 29 kişinin tedavilerinin hastanelerde devam ettiğini bildirdi. Milletimizin başı sağ olsun.
Yaşanan bu elim olay sonrası TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş da sosyal medya hesabından bir taziye mesajı yayımladı. Kurtulmuş, şehit polis memuruna Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı, yaralı polislerimize ise acil şifalar diledi. Aziz milletimizin başı sağ olsun.

