1. Haberler
  2. Siyaset
  3. CHP’lilerden Büyükakın’a Sirmen yanıtı! “Yapamadıkları projelerin altında ezilecekler!”

CHP’lilerden Büyükakın’a Sirmen yanıtı! “Yapamadıkları projelerin altında ezilecekler!”

buyukakin sef asirmen
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Sefa Sirmen’in tramvay afişini göstererek 1994 seçimlerinde tramvay vaadi verildiğini 1999 yapılacağının söylendiğini belirtmişti. Bu açıklamalara CHP’lilerden cevap geldi.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın, Sefa Sirmen için bu sözlerine ilk olarak cevap CHP Kocaeli İl Başkan Yardımcısı Gülşah Çubuklu’dan geldi. Çubuklu yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı: “Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın partisinin danışma kurulunda 28 yıl önce ortaya vizyon koyarak tramvay vaadi veren efsane belediye başkanımız Sefa Sirmen üzerinden muhalefet yapmaya çalışmış. Keşke atıp tutmadan önce bir araştırsaymış. Ben o seçim vaadinin verildiği tarihte daha yeni dünyaya gelmiş olmama rağmen merak ettim ve araştırdım. Öğrendim ki dünyanın en iyi raylı sistemlerinden birine sahip olan Hollanda ile görüşmeler yapılmış fakat dönemin bakanlığı yurtdışı borçlanmasına onay vermediğ için tramvay projesi yapılamamış. Buraya kadar aydınlandık mı?

 

 

ŞU ANKİ BÜTÇENİN YÜZDE 1’İ İLE YAPTI

Peki 2002 yılından beri bu ülkenin iktidar partisi kim? E bunun cevabını biliyordur herhalde. Peki 20 yıldır bu kenti hangi partiye mensup belediye başkanları yönetiyor? E bunun da cevabı biliyordur. Tramvayı, şehir hastanesini, hali hazırda hala devam eden metro inşaatının bakanlık bütçesi tarafından yapıldığını da biliyordur. Kentin belediye başkanı sonuçta. Son olarak şunu da hatırlatmak isterim; söktüğünüz İnterteks fuarı, halen daha bir yenisini yapamadığınız İzaydaş’ı, 600 milyon TL ye sattığınız İzgaz’ı, yıllık 2 milyar bütçesi olan İsu’yu, mülkiyeti şuan KBB’ye ait olan barajı adını andığınız Sefa Sirmen şuanki bütçenin %1 ile yaptı.”

ONLARCA PROJE ALTINDA EZİLECEKLER

Daha sonrasında bir cevap daha CHP Gençlik Kolları Genel Başkan Yardımcısı Caner Arduç, “Bugün Türkiye’ nin en borçlu belediyesi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 2 yıla yaklaştı daha Plajyolu Kuruçeşme Tramvay Hattını bitiremediler, yüklenici firma artan maliyetler altında ezildi, uzunca bir süre çalışma olmadı, büyükşehir bu işlerle ilgileneceğine promosyon ihaleleri, plates topu ihaleleriyle ilgilenmeyi tercih etti. Şimdi’ de Sefa Sirmen başkanımız üzerinden gündemi değiştirmeye çalışıyorlar. Düştükleri çıkmazın farkındalar, yapamadıları ağzına bile almadıkları onlarca proje altında ezilecekler” dedi.

 

GÜNDEMİ SAPTIRAYA ÇALIŞIYORLAR

Mehmet Sefa Sirmen ‘in 94′ teki seçim vaadi olan tramvay projesini ağzına pelesenk yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın  2019’ daki seçim kitapçığını çabuk unutmuş galiba. Daha 2 yıla yakın süredir bitiremediğiniz plajyolu kuruçeşme tramvay yolunu görmezden gelipte gündemi saptırmaya çalışmanız düştüğünüz çıkmazın habercisi gibi duruyor. Adını bile anmadığınız projelerinizi saymıyorum bile.

 

BİR KEZ ALLAH RAZI OLSUN DEYİN

Bugün Yuvacık Barajından, İSU’ya, İzgaz’dan İzaydaş’a, Türkiye’nin ilk ve en görkemli buz pateni pistinden, SDKM’ye İzmit Otogarından, Yahyakaptan Konutlarına, bugün söktüğünüz interteks Uluslararası Fuar Alanına kadar bu kente vizyon katmış onlarca projenin mimarlarına biraz da olsa saygınız olsun, satıp satıp yiye yiye bitiremediğiniz onlarca kuruluş için bir kez de Allah razı olsun diyin.”

CHP’lilerden Büyükakın’a Sirmen yanıtı! “Yapamadıkları projelerin altında ezilecekler!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Korkusuz Kocaeli ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

KAI ile Haber Hakkında Sohbet
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.