1. Haberler
  2. Dünya
  3. Hama’da rejimden geriye tanklar kaldı

Hama’da rejimden geriye tanklar kaldı

aw345775 04 1733650638.jpg
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Suriye’de muhalif grupların Esad rejiminden aldığı Hama’da hangarlarda ve yollarda geriye kalan tanklar ve çoklu roket atarlar dikkat çekiyor.

Suriye’de muhalif grupların Esad rejimine bağlı güçlerle çatışmasının ardından kısmen kontrolü sağladığı Hama’da ilerleyiş Şam’a ulaştı. Hama kent merkezinde coşkulu kutlamalar yaşanırken, İdlib ve Hama’yı birbirine bağlayan M-4 karayoluysa rejimden geriye; tanklar, çoklu roket atarlar ve askeri kamyonetler kaldı.

Hama'da rejimden geriye tanklar kaldıHangarlarda bulunan ve yollarda terk edilmiş halde olan çoklu roket atarlar ve tanklar meraklı insanların ilgi odağı oldu. Araçların önümüzdeki günlerde İdlib’e taşınacağı öğrenildi.

Hama'da rejimden geriye tanklar kaldıMuhalifler, rejime karşı kendi tanklarıyla savaşacaklarını belirterek, “Şuan Hama bölgesinde tüm yerleri kontrol altına aldık. Gördüğünüz gibi bu tankları da Esad rejiminden ganimet olarak aldık. Bizim için ilginç olan ganimetlerin mayın döşenmemiş olması. Kapılara EYP döşüyorlardı. Hiç birinin anahtarlarını dahi almamışlar. Biz bu ganimetlerle onlara karşı savaşmayı devam ediyoruz” dedi.

Hama'da rejimden geriye tanklar kaldıAhmet Arslan – Ogün Aslan – Veysel Korkmaz

Hama’da rejimden geriye tanklar kaldı
+ - 0

Giriş Yap

Korkusuz Kocaeli ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!