Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu: “Genel başkanlar Cumhurbaşkanı yardımcısı olacaktır.”dedi.
Kocaeli Gazeteleri… Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı 6’lı masada yaşanan krizin çözülmesiyle belli oldu. İYİ Parti lideri Meral Akşener’in masaya dönmesiyle 6 lider Saadet Partisi’nin ev sahipliğinde bugün yeniden bir araya geldi. Liderler CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu oy birliğiyle Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ilan etti.
KILIÇDAROĞLU’NDAN İLK AÇIKLAMA
Saadet Partisi Genel Merkezi’nin önünden açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:
* Sevgilim halkım, değerli kardeşlerim. Yunus Emre bölüşürken tok oluruz, bölünürsek yok oluruz. Biz Türkiye’nin bütün renklerini buluşturmak için yola çıktı. Bu sofra Halil ibrahim sofrasıdır.
* Bizim soframız barışın ve kardeşliğin sofrasıdır. Allah’ın izniyle bunu hep birlikte başaracağız. Biz Millet İttifakı oalrak Türkiye’yi istişare ve uzlaşıyla yöneteceğiz.