2026 KOCAELİ İmsakiyesi
  • İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İftara kalan süre
    00
    SAAT
    :
    00
    DAKİKA
    :
    00
    SANİYE
  1. Haberler
  2. Dünya
  3. Güney Kore’deki sıkıyönetim krizinde yeni gelişme

Güney Kore’deki sıkıyönetim krizinde yeni gelişme

yoon suk yeol.jpg
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 İlan ettiği sıkıyönetim nedeniyle yetkileri askıya alınan Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol hakkında “isyan” ve “görevi kötüye kullanma” suçlamalarıyla tutuklama emri çıkarılması talep edildi.

Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol’un yetkilerinin askıya alınmasıyla sonuçlanan sıkıyönetim krizi ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Sıkıyönetim soruşturmasını yürüten soruşturma komisyonu, daha önce yapılan 3 ifade verme çağrısını da dikkate almaması nedeniyle Yoon hakkında “isyan” ve “görevi kötüye kullanma” suçlamalarıyla tutuklama emri çıkarılmasını talep etti. Tutuklama emri talebinin Seul Bölge Mahkemesi tarafından değerlendirileceği belirtildi. Son gelişmeyle birlikte, Güney Kore tarihinde ilk kez hakkındaki azil süreci devam eden bir devlet başkanı için tutuklama emri talep edilmiş oldu.

Sıkıyönetim kararı nedeniyle Yoon hakkında azil süreci başlatılmıştı
Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol “muhalefetin devlet karşıtı faaliyetlerde bulunduğu” iddiasıyla sıkıyönetim ilan etmiş, ancak sıkıyönetim kararı Ulusal Meclis tarafından yapılan oylama ile geçersiz kılınmıştı. Bunun üzerine geri adım atan Yoon, sıkıyönetim uygulamasının yürürlükten kaldırıldığını duyurmuştu. Muhalefet partileri ise sıkıyönetim kararının hukuksuz olduğunu iddia ederek Yoon’un görevden alınmasını öngören bir azil önergesini Ulusal Meclis’e sunmuştu. Önergenin kabul edilmesi üzerine Yoon’un yetkileri askıya alınmış ve hakkında azil süreci başlatılmıştı. Yoon hakkında “isyan” ve “görevi kötüye kullanma” suçlamalarıyla soruşturma açılırken, Yoon’un soruşturma komisyonu tarafından yapılan 3 ifade verme çağrısını da dikkate almadığı kamuoyuna yansımıştı.

Burak Ersoy

Güney Kore’deki sıkıyönetim krizinde yeni gelişme
+ - 0

Giriş Yap

Korkusuz Kocaeli ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

KAI ile Haber Hakkında Sohbet

KAI ile Haber Hakkında Sohbet

Yapay zeka yanlış bilgi üretebilir