Sermaye piyasasındaki işlemlerle ilgili yürütülen fon soruşturmasında 11 kişinin daha tutuklanmasına karar verildi ve toplam tutuklu sayısı 45’e ulaştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terörizmin Finansmanı ve Aklama Suçları Soruşturma Bürosu tarafından yürütülen adli süreçler devam ediyor.
Eski Merkez Bankası Yöneticisi de Tutuklandı
Mahkemeye sevk edilen şüpheliler arasından Ayşe Seher Aydın, Enes Yazıcı, Feryal Köker, Müjdat Ede, Oğuzhan Özerkaya, Onur Göğebakan, Orçun Berkay Kaya ve Ahmet Özcan özgürlüğünü yitirirken, Nilgün Sarıçalı ile Sezai Bekgöz adli kontrol tedbiriyle serbest bırakıldı. Tutuklanan isimler arasında, 2016 ile 2018 döneminde Merkez Bankası’nda başkan yardımcılığı görevini üstlenen ve sonrasında Tera bünyesinde yönetim kurulu üyeliği yapan Erkan Kilimci de bulunuyor.
MASAK Verileri ve Önceki Gözaltılar
Başsavcılığın 17 Eylül tarihinde MASAK’a ilettiği müzekkere doğrultusunda Pusula Finans Holding AŞ, Tera Yatırım Menkul Değerler AŞ, Hedef Holding AŞ ve Bulls Yatırım Menkul Değerler AŞ ile bu kurumların alt şirket yöneticilerinin mali bilgileri talep edilmişti. Daha önceki aşamalarda Doğa Sigorta Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Kırmızı, Tera Yatırım yönetim kurulu üyeleri Bülent Uygun ile Abdulkadir Özkan ve çeşitli holding yöneticileri de tutuklanmıştı. Buna karşın Enver Çevik ile Kemal Akkaya savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı.
Kaynak: Sozcu Gundem — Orijinal haberi görüntüle

