1. Haberler
  2. Dünya
  3. Sırbistan Başbakanı Vucevic, protestoların ardından istifa etti

Sırbistan Başbakanı Vucevic, protestoların ardından istifa etti

1738107006 yeni proje 42.jpg
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Sırbistan Başbakanı Milos Vucevic, geçen yıl 1 Kasım’da 15 kişinin hayatını kaybettiği tren garı faciasında yeniden başlayan protestolar nedeniyle istifa etti.

Sırbistan’da 1 Kasım 2024’te Novi Sad şehrindeki tren garının ana girişinde beton sundurmanın çökmesi sonucu 15 kişi hayatını kaybetmiş, yaşanan olayın ardından geniş çaplı protestolar düzenlenmişti. Başkent Belgrad’da dün akşam saatlerinde bir kez daha sokaklara dökülen eylemciler başkentin en işlek kavşaklarından birini trafiğe kapattı. Sırbistan Başbakanı Milos Vucevic yaşananların ardından istifa kararı aldı.

aw379475 02

Düzenlediği basın toplantısında istifa kararına ilişkin konuşan Vucevic, istifası ile ülkedeki tansiyonu düşürmeyi amaçladığını ifade ederek, “Hükümet en üst düzeyde sorumluluk göstermek zorunda. Toplumdaki tansiyonu daha fazla yükseltmemek için istifa kararı aldım. Herkesi sükunete ve diyaloğa dönmeye çağırıyorum” dedi. Novi Sad Belediye Başkanı Milan Djuric’ın de bugün istifa etmesi bekleniyor.

Sırbistan Başbakanı Vucevic, protestoların ardından istifa etti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir