İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, geçtiğimiz aylarda Fethiye Caddesi’nin yenilenmesi için halk oylaması yapmış ve oylama sonucunda birinci olan eserin uygulamaması için çalışmaların en yakın zamanda başlayacağını ifade etmişti. Fethiye Caddesi’nde dün AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Güney, ilçe yöneticileriyle birlikte Fethiye Caddesi’nde esnaf ziyaretleri yaptı. Güney, “İzmit Fethiye Caddesi’nin yenilemesiyle ilgili proje bir yıl önce İzmit Belediyesi tarafından gündeme getirildi ve esnafa söz verildi. Bu projeyi ne şartta olursa olsun yapacağız denildi. Ama bir yıldır tek bir çivi bile çakılmaması esnafımızda şaşkınlık ve endişe yaratmış durumda” ifadelerini kullandı.
BELEDİYELER BİRLEŞTİ
İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in göreve başlamasının ardından henüz iki yıl bile geçmemesi ve İzmit’in çehresinin değiştirmek adına yaptığı çalışmalar ortadayken İzmit’i 10 senedir yöneten AK Parti’nin bu ifadeleri kullanması şaşkınlık yarattı. Bilindiği üzere İzmit Belediyesi 2009 yılında 3 belediyenin birleşmesi üzerine kurulmuş ve o tarihten itibaren Nevzat Doğan başkanlığında İzmit Belediyesi’ni AK Parti yönetmeye başladı.
ESNAFTAN ÜCRET ALINMADI
Fethiye Caddesi, Tarihi Kapanönü Çarşısı ve Ayakkabıcılar Çarşısı gibi merkezi noktalara sadece belediyenin kaynakları ile bir çivi bile çakılmadı. Halbuki İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, 2 yıl gibi kısa bir süre Tarihi Kapanönü Çarşısı ve Ayakkabıcılar Çarşısı’nı esnaftan bir kuruş yardım almadan yenilemiş ve Fethiye Caddesi için ise çalışmaların devam ettiğini her fırsatta vurgulamakta. Durum bu haldeyken AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Güney’in açıklamaları için akıllara tek bir soru geliyor. Sadece sizin yönetiminizde 10 yıldan fazla bekleyen Fethiye Caddesi, biraz daha bekleyemez mi?